Vaihtui ja meidän kohdalla vaihtuminen tapahtui hiukkasen tramaattisissa tunnelmissa. Koputan puuta ja sanon etten ennen ole ollutkaan kolarissa, mutta niin peura yritti tulla kyljestä kyytiin kun oltiin matkalla kaverin luo kahville uuden vuoden aattona siinä ilta kahdeksan maissa. Oli sumuinen keli joten peuraa ei kyllä nähty lainkaan. Peltiä meni kasaan hanttarin puolen molemmista ovista hiukan ja peili hajosi, mutta muuta vaurioita ei tullut, pelkällä säikähdyksellä siis selvittiin. Peuran kohtalo jäi arvoitukseksi koska se oli jo jonnekkin loikkinut kun mentiin paikalle katsomaan. Poliisit kertoivat olleensa samassa paikassa kaksi tuntia aikaisemmin samanlaisen kolarin vuoksi.

No toivottavasti uusi vuosi on parempi ja pimeillä teillä liikuskellessanne varokaa peuroja ja hirviä ja kaikkia muita metsäläisiä. Tänään mulla on ollut vapaata ja olen kierrellyt kangaskaupoissa ja kirpparille. Ihana keli kävellä ja kulkea. En kylläkään etsimääni löytänyt, paksua collegea takkiin. Isäntä sellaisen tilasi ja sen ajattelin seuraavaksi tehdä.

Ja uuden vuoden lupauksista sen verran että paremman elämän ja liikunnan lisäksi ainakin tammikuussa vähennän neuleiden teon määrää. Tässä kuussa en saa aloittaa mitään uutta neuletta. Jos vanhat teen telkkaria katsellessa niin hyvä. Mulla on kaikkea muutakin materiaalia mitä voisi tehdä mutta jotenkin neuleihin on liian helppo aina tarttua. Nyt kutsuu neulahuovutus, askartelu ja kaikki muu näprääminen. Tämä tekee vaan hyvää välillä.